Μπορεί να είναι ακόμα άνοιξη, όμως ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει για πολλούς από εμάς!

Τα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα η Πάρος, αποτελούν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς . Πέρα όμως από την τοποθεσία, τα εισιτήρια και τη διαμονή, είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε κανονίσει τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμαστε κατά την διάρκεια των διακοπών μας.

Η  ενοικίαση αυτοκινήτου στην Πάρο , αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου,  είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος μετακίνησης κατά την διάρκεια των διακοπών, όμως πολλοί άνθρωποι παραμένουν επιφυλακτικοί. Η αλήθεια είναι πως η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει παγίδες, εάν είναι η πρώτη σας φορά που νοικιάζετε αυτοκίνητο. Όμως δεν  έχετε τίποτα να φοβηθείτε, αν γνωρίζετε από την αρχή τι πρέπει να προσέξετε κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου!

ενοικίαση αυτοκινήτου

Εάν ανήκετε στους ανθρώπους οι οποίοι είναι  εξοικειωμένοι με την διαδικασία, σίγουρα θα συμφωνήσετε πως η  ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια πολύ οικονομική  και πρακτική λύση για εσάς, καθώς εξοικονομείτε το υπερβολικό κόστος της μεταφοράς του αυτοκινήτου σας με το πλοίο, ενώ παράλληλα, δεν επιβαρύνετε το αυτοκίνητό σας, αποφεύγοντας επιπλέον κόστη φθοράς και συντήρησης. Επίσης, έχετε σίγουρα αντικατάσταση του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος!

Αυτά τα επιχειρήματα αρκούν για να πείσουν ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς οδηγούς!  Τα πλεονεκτήματα ενοικίασης αυτοκινήτου στην Πάρο, καθώς και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι πολύ περισσότερα από τις μικρές αναποδιές ή τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν. Επίσης, μπορείτε να αποφύγετε τις παγίδες στην ενοικίαση αυτοκινήτου ή τυχόν αναποδιές, εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Πάρο και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο!

1. Ο χρόνος της κράτησης

Πρέπει να κάνετε την κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου όσο νωρίτερα μπορείτε και όχι όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Προγραμματίζοντας την ενοικίαση του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, έχετε τον απαραίτητο χρόνο να συγκρίνετε τιμές και να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα προσφορά για το αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες σας, ενώ δεν αναλώνετε τον πολύτιμο χρόνο του ταξιδιού σας για την αναζήτηση οχήματος.

νοικιαζοντας αυτοκινητο

Αντίθετα, αν επιλέξετε να κάνετε κράτηση στον προορισμό, δεν υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης πολλών διαφορετικών εταιρειών με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να μην επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, ή ακόμα και να πέσετε θύμα αισχροκέρδειας! Επίσης,  η προσφορά θα είναι πιο περιορισμένη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των οχημάτων τη συγκεκριμένη στιγμή.

Τέλος , εάν επιλέξετε να προχωρήσετε νωρίς στην κράτηση για ενοικίαση αυτοκίνητου στην Πάρο, θα έχετε την δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε τις ειδικές προσφορές για την ενοικίαση αυτοκινήτων, που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρείες.

2. Οι ξεκάθαροι λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους

Για να έχετε ακριβή εικόνα των χρεώσεων όταν συγκρίνετε προσφορές για ενοικίαση αυτοκινήτου, πρέπει να ξεκαθαρίσετε με την κάθε εταιρεία,  τι ακριβώς περιλαμβάνεται και τι όχι στις ασφαλιστικές καλύψεις, αν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για παραλαβή/επιστροφή στο αεροδρόμιο ή σε άλλο σημείο, το κόστος ακύρωσης, καθώς και για τους τρόπους πληρωμής.

πληρωμη για ενοικιαση αυτοκινητου

Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτου στην Πάρο, δέχονται μόνο πιστωτικές κάρτες και απορρίπτουν τις χρεωστικές.  Επίσης πρέπει να γνωρίζετε πως όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν νόμιμα, φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ. Μόνο τότε θα γνωρίζετε εξαρχής το συνολικό κόστος της κράτησης σας και θα είστε σε θέση να συγκρίνετε καλύτερα τις διαθέσιμες προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα.

3. Η ασφάλεια και τα απαραίτητα έγγραφα

Κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία σας σωστά στα έγγραφα και πολύ αναλυτικά οι λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύψεις της ασφάλειας που επιλέξατε!

Κατά το στάδιο της υπογραφής της σύμβασης ενοικίασης, διαβάστε αναλυτικά τι γράφει! Διαβάστε με προσοχή τους γενικούς και τους ειδικούς όρους της, όπως και τα “ψιλά γράμματα” και φροντίστε να πάρετε αντίγραφο της σύμβασης αυτής όπως και της ασφάλειας!

ασφαλεια ενοικιασης αυτοκινητου στην παρο

Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξετε Μικτή Ασφάλεια, η οποία θα σας καλύψει από όλες τις πιθανές ζημιές. Μπορεί να ακούγεται χρονοβόρα ή αχρείαστη διαδικασία, αλλά θα σας γλιτώσει από περισσότερη ταλαιπωρία σε περίπτωση ατυχήματος!

4. Ελέγξτε τυχόν φθορές και την κατάσταση του οχήματος πριν την παραλαβή

Φροντίστε να ελέγξετε προσεκτικά το αυτοκίνητο κατά την παραλαβή για τυχόν βλάβες, χτυπήματα ή γρατζουνιές και σε περίπτωση που υπάρχουν, ζητήστε να καταγραφούν από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ώστε να μην θεωρηθεί ότι προκλήθηκαν εκ των υστέρων.

ελεγχος ενοικιασης αυτοκινητου

Επίσης, πρέπει να ελέγξετε τον δείκτη καυσίμων, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε για το καύσιμο που λειτουργεί το αυτοκίνητο, καθώς και να φροντίσετε  να επιστρέψετε το αυτοκίνητο ακριβώς με την ίδια ποσότητα καυσίμου,  γιατί αλλιώς θα πρέπει να αποζημιώσετε την εταιρεία σε τιμή η οποία θα ξεπερνά κατά πολύ την τιμή πώλησης του καυσίμου!

Τέλος,  ενημερωνόμαστε για τη διαθεσιμότητα εργαλείων αλλαγής ελαστικών, ρεζέρβας και εγχειρίδιο λειτουργίας του οχήματος.

5. Φροντίστε να είστε τυπικοί κατά την παράδοση του οχήματος

Τηρούμε το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του οχήματος, διαφορετικά επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις, ενώ για να είμαστε καλυμμένοι, ελέγχουμε το ωράριο λειτουργίας της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατά την παράδοση, ζητάμε από εκπρόσωπο της εταιρείας να προβεί σε επιθεώρηση του οχήματος, έτσι ώστε να λάβουμε έγγραφη βεβαίωση πως το παραδώσαμε στην κατάσταση που το παραλάβαμε.

Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε:

  • Τι προβλέπεται σε περίπτωση μηχανικής βλάβης και ατυχήματος.
  • Το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί για την παραλαβή του οχήματος και τι ζημιές καλύπτει.
  • Τυχόν  απαγορεύσεις ή περιορισμούς στη σύμβαση ενοικίασης αυτοκινήτου.
  • Αν έχετε δικό σας gps είναι προτιμότερο να το πάρετε μαζί σας αντί να νοικιάσετε. Το ίδιο ισχύει και για άλλα αξεσουάρ, όπως παιδικό κάθισμα.
  • Πρέπει σε κάθε περίπτωση να σέβεστε τους όρους του συμβολαίου σας και να αποφύγετε επικίνδυνες συμπεριφορές (π.χ. οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ) γιατί σε περίπτωση ατυχήματος δεν καλύπτεστε από την ασφάλεια.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί σας σε όλη τη διάρκεια ενοικίασης, τα τηλέφωνα επικοινωνίας της εταιρείας, για να την ενημερώσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Είναι καταχρηστικοί οι όροι συμβάσεων που επιτρέπουν στην εταιρεία να κρατήσει το σύνολο της εγγυοδοσίας για πολύ μικρές ζημίες και, άρα, για ασήμαντες δαπάνες.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου κατά την διάρκεια των διακοπών, πρέπει να προσφέρει επιπλέον άνεση και ξεγνοιασιά στις διακοπές μας  και όχι παγίδες ή επιπλέον ταλαιπωρία.

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου, θα αποφύγετε τυχόν κακοτοπιές και θα είστε σε θέση να απολαύσετε τις διακοπές σας, χωρίς έννοιες. Ο τρόπος μετακίνησης κατά την διάρκεια των διακοπών, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις διακοπές μας, χωρίς ταλαιπωρία!

Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο στις διακοπές άλλωστε;

Share:

Τοποθεσία παραλαβής
Σημείο επιστροφής
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης

Are you ready to Paros... Don't miss your chance to escape

Enter your email below and get more from our customer loyalty program