Η ενοικίαση ATV στην Πάρο (η γνωστή σε όλους μας γουρούνα), όπως και σε πολλά άλλα δημοφιλή ελληνικά νησιά, είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να περιηγηθείτε και να δείτε όλα όσα έχουν να προσφέρουν αυτοί οι εντυπωσιακοί προορισμοί.

Ενοικίαση ATV στην Πάρο

Τα τελευταία χρόνια, η ενοικίαση γουρούνας κυριαρχεί στα νησιά, καθώς αποτελεί μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το μηχανάκι και προτιμάται κατά κόρον από τους τουρίστες.

Η οδήγησή τους δεν μοιάζει ούτε με του αυτοκινήτου, ούτε με της μοτοσυκλέτας και παρότι σε πολλές χώρες στο εξωτερικό υπάρχει ειδική κατηγορία διπλώματος γι’ αυτά τα οχήματα, στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ενοικίαση ATV στην Πάρο

Αντίθετα, αναλόγως με την κατηγορία της γουρούνας (κυβικά κλ.π.) απαιτείται δίπλωμα
μηχανής ή δίπλωμα αυτοκινήτου.

Πώς θα νοικιάσετε γουρούνα στην Πάρο;

Ανάλογα με την περίοδο που έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την Πάρο, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας για την ενοικίαση ATV εκ των προτέρων μέσω ίντερνετ, είτε απλά να προχωρήσετε στην ενοικίαση την ημέρα της άφιξής σας.

Ενοικίαση ATV στην Πάρο

Εάν επιλέξετε να κάνετε την κράτησή σας στο νησί, η διαδικασία είναι αρκετά απλή:

Επισκεφτείτε μία εταιρεία ενοικίασης ATV, όπως η Paros Rentals
και παρουσιάστε μια έγκυρη άδεια οδήγησης για ενοικίαση οχήματος.

Εάν επιλέξετε να κάνετε την κράτησή σας από το ίντερνετ πριν φτάσετε στο νησί, δεν έχετε παρά να ψάξετε για την πιο συμφέρουσα προσφορά στο διαδίκτυο και να επικυρώσετε την κράτησή σας. Για τις λεπτομέρειες θα ενημερωθείτε από το γραφείο ενοικίασης.

Ενοικίαση ATV στην Πάρο

Ένα πλεονέκτημα που προσφέρει η κράτηση από το ίντερνετ, είναι ότι έχετε περισσότερες επιλογές , αλλά κι ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ελκυστικές προσφορές για ενοικίαση οχημάτων που προσφέρουν στις ιστοσελίδες τους οι εταιρίες ενοικίασης οχημάτων.

Εάν περιμένετε την τελευταία στιγμή, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να πληρώσετε πολύ περισσότερα από ότι εάν κάνατε έγκαιρα την κράτησή σας, ή ακόμα και να μην μπορέσετε να βρείτε διαθέσιμο όχημα, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης.

Ποια μέρη αξίζει να επισκεφθείτε με το ενοικιαζόμενο ATV σας στην Πάρο;

Ενοικίαση ATV στην Πάρο

Η Πάρος είναι ένα νησί με εκπληκτικές παραλίες και γραφικά χωριά, τα οποία συνδυάζουν κλασική και σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Με την ενοικίαση ενός ATV, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το νησί σε μία ή δύο ημέρες, χωρίς να ανησυχείτε πως δεν θα προλάβετε να δείτε κάποιο μέρος.

Παροικιά

Παροικιά Πάρος

Η Παροικιά, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μείνετε και να ξεκινήσετε την περιπέτεια με την ενοικιαζόμενη γουρούνα σας στην Πάρο.

Αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς κυκλαδίτικο χωριό, φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, καθιστώντας το μια δημοφιλή στάση για τους τουρίστες. Επίσης, θεωρείται το πολιτιστικό κέντρο του νησιού και διακρίνεται για την εξαίρετη Κυκλαδική αρχιτεκτονική της.

Στην Παροικιά θα βρείτε γραφικά λευκά σπίτια με μπλε πόρτες και παράθυρα, στενά πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακά μαγαζάκια. Ακόμα, στην Παροικιά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες. Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα γαλάζια νερά στην αμμουδιά της Παροικιάς «Λιβάδια».

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Παροικιάς είναι η πασίγνωστη εκκλησία της Παναγιάς
Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα, και το Βυζαντινό εκκλησιαστικό μουσείο της. Το
Αρχαιολογικό μουσείο και το Κάστρο της Παροικιάς είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

Αλυκή

Αλυκή Πάρος

Η ενοικίαση γουρούνας στην Πάρο, θα σας δώσει την δυνατότητα να επισκεφθείτε ακόμα περισσότερα μέρη, χωρίς να χάνετε χρόνο.

Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε το όμορφο ψαροχώρι της Αλυκής, με το γραφικό λιμανάκι, τα ταβερνάκια και την παραλία -Πίσω Αλυκή- με τα άσπρα βότσαλα και τα αρμυρίκια μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Πάρου και πήρε το όνομά της από την Αλυκή στις παρυφές του χωριού. Στα όμορφα ταβερνάκια της, θα βρείτε ολόφρεσκο ψάρι και την παραδοσιακή γούνα (λιαστός κολιός).

Δίπλα στο λιμανάκι, μία ακόμη όμορφη παραλία ενδείκνυται για κολύμπι στα πεντακάθαρα γαλανά νερά της.

Χρυσή Ακτή

χρυσή ακτή παρος

Η παραλία της Χρυσής Ακτής απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Παροικιά (Χώρα).

Η διαδρομή με ενοικιαζόμενη γουρούνα είναι εύκολη και ευχάριστη καθώς διασχίζει γραφικά χωριά της Πάρου. Η παραλία της Χρυσής ακτής είναι μία απέραντη αμμουδιά με καταγάλανα νερά και με θέα στο Δρυονήσι, ένα μικρό νησάκι στη νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου. Είναι οργανωμένη, με πολλές σχολές θαλάσσιων σπορ, εστιατόρια και καταλύματα.

Επίσης, είναι το καταλληλότερο μέρος για περιπέτειες κι εξορμήσεις με το ενοικιαζόμενο ATV σας, καθώς η αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, η οποία είναι από τις ομορφότερες του νησιού και η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, είναι ένας πραγματικός παράδεισος!

Εάν έχετε στο αίμα σας την περιπέτεια, οι συνθήκες είναι ιδανικές για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Έχει χαρακτηριστεί με γαλάζια σημαία, έχει άριστη υποδομή, σύγχρονα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, surf-clubs, εστιατόρια και μπαράκια.

Κολυμπήθρες

Κολυμπήθρες πάρος

Άγρια ομορφιά. Αυτές οι λέξεις μόνο μπορούν να χαρακτηρίσουν τις Κολυμπήθρες. Στα βορειοδυτικά της Πάρου, στη δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας θα συναντήσετε ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο αποτελείται κυρίως από βράχια τα οποία είναι λεία και σε περίεργους σχηματισμούς.

Τα σμιλεμένα επί χιλιετίες, από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένια βράχια προχωρούν μέχρι τη θάλασσα και σχηματίζουν τις διαδοχικές παραλίες στις Κολυμπήθρες της Πάρου.

Γιατί σαφώς και δεν πρόκειται για μία και μόνη παραλία αλλά για πολλές στη σειρά αμμουδιές, έτοιμες να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα και τις ανάγκες σας. Υπάρχει «κολυμπήθρα» που χωράει άνετα δύο, άλλη τρεις ενώ άλλες Κολυμπήθρες, «σπάζοντας» το σχεδόν σεληνιακό τοπίο, φιλοξενούν ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέροντας εκτός από χάρμα οφθαλμών και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Οι κολυμπήθρες είναι σίγουρα ένα must see στο νησί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παραλείψετε στις εξορμήσεις με το ενοικιαζόμενο ATV σας!

Συνοψίζοντας

Η ενοικίαση γουρούνας στην Πάρο, είναι ένας απόλυτα απολαυστικός τρόπος εξερεύνησης του νησιού, προσδίδοντας άνεση και στυλ στις μετακινήσεις σας. Είναι το κάτι διαφορετικό, καθώς ο τρόπος οδήγησης της δεν μοιάζει ούτε με αυτοκίνητο, αλλά ούτε και με μηχανάκι.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις κάνει τόσο δημοφιλείς, καθώς προσθέτουν μια αίσθηση περιπέτειας στις διακοπές σας! Εάν όμως η οδήγηση ενός ATV είναι μια πρωτόγνωρη για εσάς εμπειρία, δεν θα πρέπει να παρασυρθείτε και να φροντίζετε να τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες των εταιρειών μίσθωσης.

Share:

Τοποθεσία παραλαβής
Σημείο επιστροφής
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης

Are you ready to Paros... Don't miss your chance to escape

Enter your email below and get more from our customer loyalty program