Η Πάρος, αναμφίβολα, είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων και φημίζεται για την ομορφιά του, τα γραφικά του μέρη αλλά και τις υπέροχες, καταγάλανες παραλίες. 

Εάν έχεις σκοπό φέτος να επισκεφτείς την Πάρο, εμείς θα σου προτείνουμε τις πιο hot παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις και να δεις από κοντά!

Οι 10 + 1 καλύτερες παραλίες στην Πάρο

1 Κολυμπήθρες

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού αν όχι η πιο όμορφη! Η φυσική ομορφιά του τοπίου που οφείλεται σε ένα ιδιαίτερο, γεωφυσικό φαινόμενο σου κόβει την ανάσα. Βράχοι από γρανίτη που σχηματίζουν διαφορετικά σχήματα -και κολυμπήθρες- δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τις καλοκαιρινές βουτιές σου. 

Η κεντρική παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ωστόσο υπάρχουν και τα πιο «ελεύθερα» σημεία για όσους θέλουν μια πιο χαλαρή βουτιά.

2 Χρυσή ακτή

Γεωγραφικά, αποτελεί τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Όπως προδίδει και το όνομά της, η αμμουδιά της έχει χρυσαφένιο χρώμα ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά της έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οργανωμένη παραλία και διαθέτει άριστες υποδομές για θαλάσσια sports.

3 Santa Maria 

Η παραλία αυτή διαθέτει και εκείνη φυσικό τοπίο που φαντάζει με επίγειο παράδεισο. Η ακτογραμμή λειτουργεί σαν φυσικό όριο σε πολλά σημεία η δημιουργώντας μικρούς κόλπους. Σε αυτούς τους σκολπίσκους μπορεί κανείς να απολαύσει λίγη απομόνωση και ιδιωτικότητα μακριά από την κοσμοπολίτικη φασαρία της μεγάλης παραλίας.

4 Πούντα 

Άλλη μία αμμουδένια παραλία με κρυστάλλινα νερά! Η Πούντα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αντίπαρο γι’ αυτό θα βρεις εκεί και τα ferry-boat που τη συνδέουν με την Πάρο. 

Είναι κι αυτή οργανωμένη παραλία ενώ προσφέρει και πολλές επιλογές για τους λάτρεις των sports. Ιδανική επιλογή για windsurfing και kitesurfing λόγω των ανέμων. Επιπλέον, είναι η τέλεια επιλογή για ατελείωτη διασκέδαση αφού διοργανώνονται πολλά happenings και parties! 

5 Μοναστήρι

Η συγκεκριμένη παραλία οφείλει το όνομά της στο μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, που βρίσκεται στο λόφο, από τα δεξιά της.

Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Πάρο. Ενδείκνυνται για οικογενειακές επισκέψεις, αφού τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά, ιδανικά δηλαδή για παιδάκια με τα παιχνίδια τους τα οποία μπορούν να απλώσουν στην -μεγάλου μήκους- παραλία από άμμο! 

6 Μαρτσέλο

Η παραλία Μαρτσέλο βρίσκεται στον κόλπο της Παροικιάς. Όπως όλες οι παραλίες στην Πάρο έχει πεντακάθαρα νερά με κρυστάλλινη διαύγεια και μία πανέμορφη αμμουδιά. Είναι μία παραλία με αρκετό κόσμο καθώς είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και πολλά εστιατόρια και bars για απολαυστικές στιγμές με την παρέα.

Σε αυτή την παραλία σίγουρα θα χρειαστείς ένα αυτοκίνητο ή μηχανάκι, αφού κανένα λεωφορείο δεν έχει πρόσβαση έως εκεί. 

7 Φάραγγας

Πρακτικά, ο Φάραγγας αποτελείται από τρεις πανέμορφες παραλίες στη νότια Πάρο. Η κεντρική παραλία που είναι και η μεγαλύτερη, είναι οργανωμένη με καταστήματα και ξαπλώστρες ενώ οι δύο μικρότερες είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν λίγη ησυχία. Αμμουδιές, καθαρά νερά και υποβρύχια βράχια δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό. 

8 Λάγγερη

Εδώ θα συναντήσεις κανείς μια εικόνα κάπως εξωτική αφού το μέρος αυτό είναι παρθένο χωρίς παρεμβάσεις. Ιδανικό για εκείνους που αναζητούν στιγμές ηρεμίας μακριά από τον πολύ κόσμο. Η χρυσή αμμουδιά της, τα  τιρκουάζ νερά και τα αρμυρίκια δημιουργούν ένα τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό.

9 Καλόγερος

Μία από τις πιο εκθαμβωτικές ανοργάνωτες παραλίες είναι αυτή! Εκεί, απολαμβάνεις μία εξαιρετική θέα αφού από τη μία αντικρίζεις τους τεράστιους βράχους -από πηλό- και από την άλλη τα υπέροχα καταγάλανα νερά! 

10 Αλυκή

Είναι μία «γαλήνια» παραλία χωρίς δυνατούς ανέμους γι’ αυτό είναι και κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά. Διαθέτει πολύ καθαρά νερά και τέλεια άμμο για παιχνίδι! Τα αρμυρίκια που σχηματίζουν σκιά την καθιστούν μια τέλεια επιλογή για όλους!

11 Λογαράς

Μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Είναι μεγάλη σε έκταση, με ψιλή, ξανθή άμμο, υπέροχα γαλάζια νερά και μεγάλα αρμυρίκια για εκείνους που θέλουν και λίγη σκιά. Για τους λάτρεις των καταδύσεων θα αποτελέσει όνειρο μιας και ο βυθός είναι ιδανικός για καταδύσεις και snorkeling.

Στην παραλία αυτή θα βρεις τα πάντα. Είναι οργανωμένη και διαθέτει εστιατόρια, beach bars καθώς και υποδομές για θαλάσσια sports. 

Όποια και να διαλέξεις, στις παραλίες της Πάρου υπάρχει τόση ομορφιά που δε θα αφήσει ασυγκίνητο ακόμα και τον πιο απαιτητικό! Η Πάρος είναι θελκτική και ελκυστική, ρομαντική, και άγρια, απότομη και γοητευτική. Με λίγα λόγια είναι πολυδιάστατη γι’ αυτό θα τη λατρέψεις. 

Για να μπορέσεις να εξερευνήσεις καλύτερα κάθε άκρη του νησιού μπορείς να βρεις μεγάλη γκάμα οχημάτων προς ενοικίαση.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου, γουρούνας ή δικύκλου είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσεις κάθε μέρος χωρίς άγχος για το δικό σου όχημα ή για τα ακριβά ακτοπλοϊκά! Εμείς στο Paros Rentals διαθέτουμε ακριβώς ό,τι ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες! 

Share:

Τοποθεσία παραλαβής
Σημείο επιστροφής
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης

Are you ready to Paros... Don't miss your chance to escape

Enter your email below and get more from our customer loyalty program