Οι διακοπές, αναμφίβολα, αποτελούν τις καλύτερες ημέρες του χρόνου αφού όλοι τις περιμένουμε με ανυπομονησία· ειδικά όταν αυτές πραγματοποιούνται σε ελληνικά νησιά όπως η μαγευτική Πάρος.

Για να απολαύσεις όμως τις διακοπές σου με άνεση και ξεγνοιασιά χωρίς καμία απολύτως ταλαιπωρία και άγχος, χρειάζεται να έχεις κανονίσει από πριν μερικά πραγματάκια ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Εισιτήρια μεταφοράς προς το νησί που έχεις επιλέξει (ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά)
  2. Διαμονή σε κατάλυμα της αρεσκείας σου
  3. Μετακίνηση μέσα στο νησί

Αναφορικά με το 3ο ίσως να μην το είχες πολυσκεφτεί αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σε διαβεβαιώσουμε πως είναι πολύ σημαντικό να βρεις τον ιδανικό τρόπο για να μετακινείσαι μέσα στο νησί και φυσικά με το λιγότερο κόστος.

Εάν επιλέξεις να επισκεφθείς το νησί με δικό σου όχημα, αναγκάζεσαι να απορρίψεις την επιλογή του αεροπλάνου ενώ τα ακτοπλοϊκά σου ανεβάζουν αρκετά το budget. Άρα, η λύση του να νοικιάσεις ένα όχημα από εκεί, είναι αναμφίβολα η καλύτερη.

Κατά τη διάρκεια αναζήτησης του τέλειου αυτοκινήτου για τις διακοπές σου ίσως βρεθείς μπροστά σε μία σκέψη σχετικά με το κιβώτιο ταχυτήτων. Τι να επιλέξω, αυτόματο ή κανονικό; Η γνώση και η εμπειρία μας θα σε βοηθήσει να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Χειροκίνητο αυτοκίνητο

Απόλυτος έλεγχος

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των χειροκίνητων κιβωτίων έναντι των αυτόματων, είναι πως ο οδηγός μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου. 

Η άμεση επικοινωνία που αναπτύσσεται με το όχημα κι ο έλεγχος της ροπής, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να απολαμβάνει περισσότερο τη διαδικασία της οδήγησης αφού συμμετέχει περισσότερο σε αυτή. 

Οικονομία

Παρόλα αυτά το μηχανικό κιβώτιο αφορά και σε εκείνους που θέλουν ένα αυτοκίνητο με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Με το χειροκίνητο κιβώτιο μπορείς να εξασφαλίσεις μειωμένη κατανάλωση και μεγαλύτερη αυτονομία στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σου.

Αυτόματο αυτοκίνητο

Σε αντίθεση με το χειροκίνητο κιβώτιο για το οποίο μιλήσαμε πριν, και χρησιμοποιεί μηχανικό συμπλέκτη, το αυτόματο διαθέτει υδραυλικά συστήματα (torque converter).

Σε γενικές γραμμές, η οδήγηση του αυτόματου αυτοκινήτου είναι περισσότερο ομαλή και ευκολότερη από τα χειροκίνητα.

Ιδανικό για το μποτιλιάρισμα

Η κίνηση δεν αρέσει σε κανέναν πόσο μάλλον όταν είσαι διακοπές. Είναι αρκετά εκνευριστικό για κάθε 2 μέτρα να πατάς τον συμπλέκτη, να βάζεις πρώτη, να πατάς γκάζι και αμέσως μετά το φρένο και ξανά συμπλέκτη, νεκρά και το ίδιο από την αρχή. 

Αν επιλέξεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο, η διαδικασία αυτή γίνεται πανεύκολη. Έτσι, σε μέρη ή στιγμές που το νησί θα έχει κίνηση, το αυτόματο αυτοκίνητο δεν θα σε κουράζει λεπτό!

Ιδανικό για άγνωστο δρόμο 

Η ευκολία ενός αυτόματου αυτοκινήτου, δεν έγκειται μόνο στο θέμα της κίνησης αλλά και στην άνετη οδήγηση σε δρόμους που μπορεί να είναι παντελώς άγνωστοι! Όταν επισκεπτόμαστε το νησί για πρώτη φορά, θέλουμε να το εξερευνήσουμε από άκρη σε άκρη

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να βρεθούμε σε δρόμους με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Το αυτόματο αυτοκίνητο εναλλάσει την κατάλληλη ταχύτητα εκεί και όπως πρέπει βγάζοντας τον οδηγό από τη δύσκολη θέση της λάθους επιλογής. 

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα του αυτόματου αυτοκινήτου;

  • Χαμηλότερη κατανάλωση 
  • Πιο γρήγορες αλλαγές
  • Άνεση κι ευκολία
  • Βελτιωμένη εργονομία και συγκέντρωση στο τιμόνι αφού δε χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στον λεβιέ για την αλλαγή ταχυτήτων 

Το ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Πάρο είναι η καλύτερη επιλογή είναι δεδομένο. Εμείς αναλύσαμε όλες τις επιλογές σχετικά με το χειροκίνητο και το αυτόματο αυτοκίνητο.

Εάν λοιπόν, αναρωτιέσαι ακόμη τι αυτοκίνητο να επιλέξεις για τις διακοπές σου στην Πάρο, ίσως το αυτόματο να είναι μια εξαιρετική επιλογή· όμως ό,τι και να διαλέξεις το Paros Rentals είναι εδώ για να σου δώσει την καλύτερη λύση. Ο,τι κι αν αναζητάς θα το βρεις εδώ χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου. 

Share:

Τοποθεσία παραλαβής
Σημείο επιστροφής
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης

Are you ready to Paros... Don't miss your chance to escape

Enter your email below and get more from our customer loyalty program