Όταν σκέφτεσαι Κυκλάδες, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Πάρος, και όχι άδικα. Αποτελεί έναν αυθεντικό κυκλαδίτικο προορισμό αφού αποτελεί και το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος.

Το νησί αυτό υπόσχεσαι τις πιο ειδυλλιακές διακοπές που έχεις κάνει μέχρι σήμερα αφού συνδυάζει τη μαγευτική φυσική ομορφιά, την έντονη νυχτερινή ζωή, τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και φυσικά μια σπουδαία ιστορία!

Εμείς θα σου δώσουμε μερικούς λόγους που αξίζει να την επισκεφτείς φέτος· έτοιμοι;

1. Εύκολη πρόσβαση

Ξέρουμε ότι τα νησιά είναι αγαπημένος προορισμός για όλους όμως η απόστασή τους από κεντρικά σημεία όπως η Αθήνα είναι πάντα ένας πονοκέφαλος. Οι πολλές ώρες στο καράβι είναι μια ταλαιπωρία που λίγοι μπορούν να την αντέξουν. 

Η Πάρος είναι ιδανική επιλογή αφού διαθέτει αεροδρόμιο, πράγμα που σημαίνει πως σε 40 λεπτά έχεις βρεθεί στο κέντρο του παραδείσου. Εάν τα αεροπλάνα δεν είναι τα αγαπημένα σου, μην ανησυχείς, μπορείς να επιλέξεις ένα γρήγορο πλοίο που κάνει 2 ώρες και 45 λεπτά ή ακόμη και το κανονικό που δεν ξεπερνά τις 4 ώρες.

2. Μαγευτικές Παραλίες

Αν οι παραλίες δεν είναι ο no 1 λόγος για να πας διακοπές σε νησί τότε τι; Η Πάρος φημίζεται για τα υπέροχα νερά που την κυκλώνουν και τις ατελείωτες αμμουδένιες παραλίες της. Μερικές από τις πιο γνωστές που αξίζει να επισκεφτείς είναι: Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία, η Πούντα και η Χρυσή Ακτή.

3. Φυσικά Τοπία 

Σίγουρα οι ώρες που θα ξοδέψεις στη θάλασσα είναι πολλές, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη να ανακαλύψεις στο νησί. Η φύση μεγαλουργεί και δε γίνεται να μην επισκεφτείς την κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Ναι, καλά άκουσες πρόκειται για έναν βιότοπο με μία μικρή πηγή, που καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και εκεί οι πεταλούδες Tiger moth μαζεύονται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

4. Ιστορικά Μνημεία 

Για εκείνους που θέλουν να εντάξουν και λίγο τη γνώση στις διακοπές τους, η Πάρος δεν θα τους απογοητεύσει. Ένα νησί γεμάτο ιστορία η οποία αποτυπώνεται σε πολλά από τα μνημεία της ξεκινώντας ήδη από την προϊστορική εποχή. 

Τα Αρχαία Λατομεία της, αποτελούν ορόσημο παγκοσμίως καθώς ο λυχνίτης, το περίφημο παριανό μάρμαρο που παρήγαγαν, αποτέλεσε το υλικό για πολλά γλυπτά και αρχαίους ναούς.

5. Η ομορφιά της Νάουσας και της Παροικιάς 

Στα γραφικά σοκάκια της Νάουσας ή της Παροικιάς κρύβεται όλη η ομορφιά του νησιού. Στις μικρές γωνιές τους θα αντικρίσεις την αντιπροσωπευτική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με την άψογη αισθητική της που θα σε συναρπάσει. Επιβάλλεται να απολαύσεις το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι.

6. Για τα γραφικά χωρία και τους οικισμούς 

Εάν είσαι λάτρης της ηρεμίας τότε αξίζει να επισκεφτείς τα μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της Πάρου. Οι Λεύκες, ο Πρόδρομος, τα Μάρμαρα και η Μάρπησσα είναι φοβεροί προορισμοί με κυκλαδίτικη γοητεία. 

Εκεί θα σε μαγέψουν τα στενά δρομάκια που δε χωρούν καν αυτοκίνητα, οι γεμάτες γεράνια αυλές αλλά και τα γραφικά μαγαζάκια. Αξίζουν μια βόλτα οπωσδήποτε. 

7. Φαγητό

Μπορεί κανείς να διανοηθεί τέλειες διακοπές χωρίς φαγητό; Φυσικά και όχι! Το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για να πούμε στο τέλος των διακοπών μας αν περάσαμε καλά ή όχι. Η Πάρος είναι ένα μέρος που θα σου μείνει αξέχαστο και για τις γεύσεις του.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα έως και ethnic κουζίνες από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Φυσικά, δε γίνεται να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις ντόπια πιάτα όπως η Γούνα Πάρου, τοπικές πίτες, κεφτεδάκια κι εννοείται τα ξακουστά κρασιά της. 

8. Νυχτερινή ζωή 

Είτε είσαι γεννημένος για partes είτε προτιμάς τις πιο χαλαρές στιγμές, η Πάρος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Οι επιλογές είναι πολλές κι απευθύνονται σε όλους ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. 

Για ένα χαλαρό ποτό, τα μπαράκια της Παροικιάς  με θέα τη θάλασσα είναι ιδανικά ενώ αν θέλεις να χορέψεις και να το ξενυχτήσεις λίγο παραπάνω, τότε η Νάουσα σε περιμένει. 

9. Ψώνια

Τι διακοπές θα ήταν αυτές χωρίς souvenirs και ψώνια που θα κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις! Οι περιπλανήσεις στα μικρά, γραφικά μαγαζιά του νησιού που βρίσκονται σε υπέροχα ασβεστωμένα σοκάκια θα είναι ατελείωτες και θα βρεις πραγματικά ό,τι φανταστείς! 

10. Όμορφα καταλύματα σε ποικιλία τιμών 

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα αλλά σε ανησυχεί η διαμονή σου; Μην ανησυχείς καθόλου! Εδώ μπορείς να βρεις πανέμορφα καταλύματα σε πολύ λογικές τιμές. Από ξενοδοχεία 5 αστέρων  μέχρι Airbnb που μπορείς να μοιραστείς με φίλους σου ή την οικογένειά σου!

11. Η Αντίπαρος το super bonus! 

Η Πάρος με την Αντίπαρο είναι αυτό που λέμε «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»! Είναι τρομερό όταν καταφέρνεις στις διακοπές σου να συνδυάζεις και άλλους προορισμούς και η Πάρος είναι ιδανική για τέτοια. 

Η Αντίπαρος βρίσκεται μόλις 7 λεπτά μακριά από την Πάρο και το καραβάκι έχει δρομολόγια ανά 30 λεπτά! Μην το σκέφτεσαι, πάρε το πρώτο που θα βρεις και βουρ για Αντίπαρο. 

Επίσης, από την Πάρο μπορείς εύκολα να πεταχτείς και μέχρι τη Νάξο, αφού η απόστασή τους είναι μόνο 40 λεπτά!

Αυτοί που αναφέραμε μόλις, αποτελούν μόνο λίγους από τους άπειρους λόγους που έχεις για να επισκεφτείς το νησί. Φυσικά, για να μπορέσεις να το εξερευνήσεις όλο και να απολαύσεις κάθε του γωνιά χρειάζεσαι ένα ασφαλές όχημα που θα σε οδηγήσει σε όλες τις περιπλανήσεις που θέλεις. 

Η Paros Rentals είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια καθώς διαθέτει πολλές επιλογές οχημάτων για να βρεις εκείνη που σου ταιριάζει. Αυτοκίνητο, μηχανάκι γουρούνα και ό,τι άλλο προτιμάς θα το βρεις εδώ!

Share:

Τοποθεσία παραλαβής
Σημείο επιστροφής
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης
Ημερομηνία & Ώρα Παράδοσης

Are you ready to Paros... Don't miss your chance to escape

Enter your email below and get more from our customer loyalty program